Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация

...
Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация
Коментари Харесай

Васил Терзиев защити новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев отбрани решението за новата организация на придвижване в центъра на София. В два следващи дни в региона на бул. " Фритьоф Нансен " и бул. " Патриарх Евтимий " има митинги поради почналата малко преди празниците метаморфоза, включваща създаване на велоалеи на пътните платна по бул. " Витоша " и " Патриарх Евтимий " и въвеждане на нова скица с напряко паркиране също на част от пътните платна. Подобна смяна стартира и по бул. " Фритьоф Нансен ". Инициаторите на реогранизацията, най-много общинските съветници от " Спаси София " персонално следиха на място през празничните дни по какъв начин се прави реорганизацията и настояват, че са спазени всички нормативни условия.

Европейският център за транспортни политики обаче даде на съд Столична община поради решението с аргумента, че прекрояванията на булевардите нарушават пет наредби и два закона. 

Живеещите в региона са изрично срещу реорганизацията като главно са недоволни от премахването на част от паркоместата, за които част от тях са платили годишни абонаменти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР