Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук един ден ще

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук един ден ще
Коментари Харесай

Надпреварата на кандидати за следващ главен изпълнителен директор на Apple набира скорост

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук един ден ще се пенсионира и най-вероятният му правоприемник ще бъде Джон Тернус,  ръководител на отдела за развиване на хардуер, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Кук е на 63 година, а Тернус - на 49 година Възрастта на настоящия началник е сравнима с тази на различен евентуален претендент - основният действен шеф Джеф Уилямс, който е на 61. Уилямс от дълго време се смята за евентуален правоприемник, само че бордът желае новият основен изпълнителен шеф да заема поста минимум 10 години и даже в случай че Кук се отдръпна неотложно, Уилямс ще бъде на 70 години до края на мандата си.

Джон Тернус се причисли към Apple през 2001 година и в този момент от ден на ден се трансформира в лице на нови артикули на Apple. Той беше измежду главните настоящи лица при оповестяването на iPad 7 при започване на май. Източници на организацията похвалиха негово скорошно половинчасово изявление. „ Показаха го да приказва по утринно телевизионно предаване за нещо, което не е в неговата експертиза, а той сътвори усещане за президент “, сподели един някогашен изпълнителен шеф на Apple.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР