Световната антидопингова агенция (ВАДА) изхвърли Русия от международни състезания за

...
Световната антидопингова агенция (ВАДА) изхвърли Русия от международни състезания за
Коментари Харесай

ВАДА изхвърли Русия от спорта за 4 години

Световната антидопингова организация (ВАДА) изхвърли Русия от интернационалните надпревари за четири години. В това число влизат Олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022. Страната няма да има право да приема Световни шампионати, заяви ТАСС.

Решението на изпълнителния комитет е предстоящо и е обвързвано с последните изводи от допинг абсурда, който стартира още през 2015 година Тогава ВАДА откри огромна скица за допинг, подкрепяна от страната. Впоследствие Русия беше извадена от Олимпийските игри в Рио 2016.

Две години по-късно правата на руснаците бяха възобновени, само че от Москва трябваше да изпълнят някои условия. Най-важното беше Русия да даде данните от Руската антидопингова организация (РУСАДА). С известно забавяне това стана, само че по-късно се откри, че получената информация е манипулирана. И заради тази причина беше наложено днешното наказване.

Сега Русия няма да може да употребява знамето, химна и да се изписва името й на Олимпиади. Спортистите ще могат да вземат участие под безпристрастен байрак, само че първо би трябвало да потвърдят, че са чисти от допинг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР