Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи изключителната си

...
Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи изключителната си
Коментари Харесай

Световната №1 с най-дългата победна серия в женския тенис от 2013 гoдина

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи изключителната си победна серия, откакто надделя Данка Ковинич от Черна гора с 6:3, 7:5 в мач от третия кръг на " Ролан Гарос ". За разлика от първите си два дуела в Париж, в които полякинята загуби общо четири гейма, през днешния ден тя трябваше да се потруди крепко за 31-ия си следващ триумф в Тура.

Това е най-дългата победна серия в женския тенис, откогато Серина Уилямс завоюва 34 следващи мача през 2013 гoдина. 20-годишната Швьонтек, която е любимка за купата в Париж, няма загуба в последните повече от три месеца.

Полякинята, която е шампионката на Откритото състезание на Франция от 2020 година, доближава до втората седмица във всичките си четири участия на " Ролан Гарос " и е спечелила 17 от 19-те си мача в шампионата.
Снимка: БГНЕС  Световната №1 с най-дългата победна серия в женския тенис от 2013 гoдина
Тя направи два пробива в първия сет против Ковинич и един път загуби подаването си. Във втората част Швьонтек поведе с 4:1, само че съперничката ѝ взе четири следващи гейма и направи поврат 5:4.

Полякинята взе подаването на черногорката за 6:5 и съумя да затвори дуела при личен сервиз с втория си мачбол.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Цинвен Джън или Ализе Корне.

Румънката Ирина-Камелия Бегу също продължава напред след триумф над Леолия Жанжан (Франция) с 6:1, 6:4.

Бегу доближава до четвъртия кръг на шампионат от Големия шлем за първи път от шест години. Вчера тя беше санкционирана с 10 хиляди $ за това, че хвърли ракетата си с всичка мощ в земята след позволен пробив в мача против Екатерина Александрова (Русия). След отскока си ракетата удари по главата момче на трибуните, което стартира да плаче.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР