Светото кръщенесе състоя в черквата Св. Димитър в село

...
Светото кръщенесе състоя в черквата Св. Димитър  в село
Коментари Харесай

Приказка високо в планината над Сандански! Яне Янев и съпругата му Галя кръстиха първородната си дъщеря Яна, владиката Серафим въведе 1-годишното момиченце в християнската вяра

Светото кръщенесе състоя в черквата " Св. Димитър " в село Г. Целим, където е голямата плантация на Яневи. Още 2 дечица станаха християнчета в събота. Трите фамилии поканиха над 250 посетители, които останаха изумени от неповторимия кетаринг, биохраните, създадени от Янев и блестящата организация на събитието
Нещо невиждано направиха някогашният премиерски консултант, водач на РЗС и общински консултант от Сандански, Яни Янев и брачната половинка му Галя в деня на кръщенето на първородната им щерка Яна, която в събота навърши тъкмо 1 годинка. Те проведоха паметен празник за дребната хубавица точно на рождения и ден.

В събота, в остарялата църква черквата Св. Димитър, издигната през 1886 година, в санданското село Г. Цалим, три деца станаха християнчета, с благословията на Неврокопския митрополит Серафим. ВладикатавъведеЯна, Мария и Калоян в христянската религия с извънредно церемониален и трогателен обред.

Планината оживя, ставайки очевидец на прелестното празненство след кръщенето, на което участваха над 250 индивида, другари и близки на фамилиите на трите деца. Да уважат семейство Яневи бяха пристигнали сътрудници на Янев и Галя, която бе арбитър в София, кметовете на обитаеми места, някогашният зам. министър и регионален шеф Н. Шушков, общински съветници, близки и приятелиот цялата страна. Присъстващите останали изумени от неповторимия кетърингза гостите.

Масите били отрупани с всевъзможни деликатеси от биопродуктите, създадени в огромната плантация на Яне Янев. Наследил нюха на скотовъд от татко си и дядо си, Яне Янев отглеждателета, крави, кокошки, и създава най-качественитебиопродуктив региона.

Стековете от телешко месо, деликатесите на направени на пещ от камък, провокираха същинска приятност за сетивата, разясняват присъстващи. Такъв изнесен на над 900 метра надморска височина, кетъринг с еко вкусотии, никой до този миг не е правил, коментирахаприсъствали на тържеството. Яне Янев е истинскирадел на традициите и българщината.

Домът му в Г. Цалим се намира наоколо до черквата " Св. Димитър ", на която фамилията му са потомствени ктитори. И през днешния ден Янев оказва помощ на храма, а за тържеството купили всичко ново за провеждането на ритуала.Незабравим празник за трите фамилии и техните посетители, брилянтна организация на тържеството и мемоари, които мъчно ще избледнеят с времето.

Много хубост и жанр белязаха паметния са Яневи ден., който с доста страсти претърпя и дребната Яна, която се държа извънредно обичайно по време на ритуала, разяснява гордият баща пред Struma. com.

Честито християнче, семейство Яневи. Нека Янабъде вашата огромна наслада и горделивост.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР