Светлините са запалени, червеният килим – постлан за филмовия фестивал

...
Светлините са запалени, червеният килим – постлан за филмовия фестивал
Коментари Харесай

Открива се 80-ото издание на кинофестивала във Венеция

Светлините са запалени, аленият килим – застлан за филмовия фестивал във Венеция. И макар че доста звезди на Холивуд избират да стоят настрани от боязън да не нарушат стачката на Гилдията на филмовите артисти, Биеналето се обрисува да бъде празник на киното.

" 80-ото издание на филмовия фестивал във Венеция стартира тази седмица с впечатляваща гама от филми – европейски и американски. Въпреки продължаващите стачки в Съединени американски щати, няколко артисти ще участват на Лидо, в това число Адам Драйвър и Джесика Частейн, които получиха особено позволение от синдикатите, с цел да популяризират филмите си.Това е изключително значимо за Венеция, защото това е освен първият фестивал за есенния сезон, само че и подобен, показващ огромни филми, претенденти за „ Оскар ", уточни Дейвид Мориконд, сътрудник на Euronews.

Подранил рекламен звук дава поръчка, че „ Маестро “ на Брадли Купър, биографичният епос „ Ферари “ на Майкъл Ман и филмът за Присила Пресли, режисиран от София Копола, са заглавията, на които би трябвало да обърнете внимание.

Друг предстоящ филм е „ Произход “ на Ава Дюверней, който изследва расизма в Съединените щати. Това е историческо включване, защото Дюверней е първата жена режисьор от афроамерикански генезис с премиера в конкурсната стратегия.

От Венеция предава Дейвид Мориконд, Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР