Светлина Поставете вашата коледна звезда в добре осветена стая, с

...
Светлина Поставете вашата коледна звезда в добре осветена стая, с
Коментари Харесай

Как да си отгледаме коледна звезда

Светлина

Поставете вашата коледна звезда в добре осветена стая, с допустимо най-вече непряка слънчева светлина.

Температура
Как се полива коледната звезда?
Коледната звезда е един от знаците на Коледа. Почти всеки, който желае да зарадва непосредствен човек, му сервира това приятно красиво цвет...
Прочети повече
Съхранявайте коледната звезда при естествена стайна температура, само че не по-висока от 20°C. Най-добри са нощните температури от 16 до 17°C. Наличието на прекалено много топлота ще редуцира интервала на разцвет. Коледните звезди са чувствителни към рискови температури (под 10°C и над 30°C). Избягвайте да поставяте коледната си звезда прекомерно покрай източник на топлота или до тв приемника. Пазете го и от студени течения и бъдете доста деликатни, когато го премасят сред магазина и дома си.

Поливане

Поливайте умерено с хладка вода, когато пръстта е суха при допиране. Навлажнете добре почвената примес, само че не позволявайте преполиване, защото това може да докара до изгниване на корените. Никога не оставяйте вода да стои в чинийката. Оставете повърхността на почвата да изсъхне сред поливанията.

Торене

Няма потребност да слагате тор на коледната звезда, до момента в който цъфти.
Тайната на коледната звезда
„ Коледна звезда “ е името, обещано на растение в Мексико, чието научно название е Еuphorbia pulcherrima, дума, която на л...
Прочети повече
След цъфтежа стартира вегетативният интервал на напредък

В взаимозависимост от сорта, коледната звезда може да продъкжи да цъфти даже 4 месеца или даже повече. След това време прицветниците му леко полеко ще избледнеят. Мнозина си взимат нова коледна звезда всяка година. Ако желаете да запазите своята като зелено растение или в случай че сте доста въодушевен градинар и желаете да опитате да я накарате да цъфти още веднъж, вземете поради тези препоръки:

•             Подрязване и презасаждане

В края на април подрежете коледната звезда, като отрежете всички стъбла с една трета. За по-компактно растение задръжте единствено по два или три листа на всяко стъбълце. Не забравяйте да напръскате растението с вода, с цел да ограничите просмукването на латекс и да предотвратите изсъхването му.

Коледните звезди не обичат да имат " мокри крайници ". Пресадете растението в проветрена, добре дренирана среда. Можете да употребявате подготвен разбъркан търговски субстрат или да смесите собствен личен, като употребявате равни елементи почва за саксии, перлит и торфен мъх.
Коледна звезда - сортове, избор и развъждане
Прекрасното цвете коледна звезда принадлежи дребната група многогодишни декоративни стайни растения, които цъфтят през зимата, по-точно...
Прочети повече
Подрежете растението още веднъж в края на юли или началото на август или прищипете краищата на стъблата (оставяйки три или четири листа на стъбло), с цел да насърчите храстовиден, стилен напредък. Никога не прищипвайте растението след началото на септември, в случай че желаете да цъфти още веднъж.

•             Светлина

След като премине всички опасности от заледяване (и в идеалния случай откакто температурите станат над 13°C), изнесете растението на открито за лятото. Правете това последователно. Поставете го на полусенчесто или даже слънчево място. Ако не можете да изнесете растението си на открито, дайте му колкото е допустимо повече светлина, даже цялостно слънце.

•             Температура

След резитбата е идеална температурата от 20°C. По време на вегетационния интервал по-късно са задоволителни вътрешни температури от 20-24°C.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР