Светлана Алексиевич е напуснала Беларус в понеделник сутринта, съобщи руското

...
Светлана Алексиевич е напуснала Беларус в понеделник сутринта, съобщи руското
Коментари Харесай

Светлана Алексиевич напусна Беларус

Светлана Алексиевич е напуснала Беларус в понеделник сутринта, заяви съветското издание на " Дойче веле ". е в Германия, твърди изданието, като се базира на сътрудничката на Алексиевич Татяна Тюрина.

⚡️ Светлана Алексиевич улетела в Германию. По словам ее помощницы, Алексиевич уехала "по своим личным и литературным делам ". "Когда вернется? Все зависит от того, по какъв начин здесь будут развиваться события и от ее самочувствия ", - пояснила помощница
— DW на русском (@dw_russian)

На 26 август Алексиевич бе разпитана в следствието във връзка активността на опозиционната организация, в чието управление взе участие.

 Нобеловата лауреатка по литература: Всеки руснак носи по едно парченце Путин! Нобеловата лауреатка по литература: Всеки руснак носи по едно парченце Путин!
" Промяна не чакам " - Нобеловата лауереатка за литература Светлана Алексиевич споделя за реакцията на формален Минск към премията...
От седемте члена на президиума на Координационния съвет петима са или арестувани, или принудително изведени зад граница. На независимост са единствено Светлана Алексиевич и членът на протестния комитет Сергей Дилевский.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР