Светият синод на Българската православна църква призовава в своя позиция

...
Светият синод на Българската православна църква призовава в своя позиция
Коментари Харесай

Синодът най-накрая призовя миряните да си стоят вкъщи

Светият синод на Българската православна черква приканва в своя позиция да се съблюдават всички рекомендации и ограничавания, с цел да се спре разпространяването на ковид, съобщи Българска национална телевизия. Това става повече от седмица, след въвеждането на забрани за всеобщо събиране на хора.

Въпреки апелите на Националния действен щаб православната църквата не реагира с апел да спрат визитите на храмовете. В същото време мюсюлмански, католически и протестантски храмове в България оповестиха, че анулират молебствия и богослужения и част от службите ще се излъчват онлайн като мярка против ковид.

В храмовете на Българската православна черква беше въведена единствено засилена стерилизация. Много рецензии провокира позицията, че " Светите Тайни не могат да бъдат преносители на болест или каквато и да е болест, а са лекарство за душевно излекуване и здраве ".

Днес пред Българска национална телевизия Старозагорският митрополит Киприан разгласи, че черква приканва всички духовници и вярващи хора да съблюдават прецизно разпоредбите на държавните и общински управляващи и на санитарно-епидемиологичните служби, с цел да бъде спряно разпространяването на ковид.

" Ако въпреки всичко някой по последна нужда реши да отиде в божия дом, ще го прикани да съблюдава нужната минимална отдалеченост до който и да е различен и да заобикаля да се допира до каквато и да е повърхнина, макар че църковнослужителите правят непрекъсната стерилизация. Бащински се обръщам към нашите епрахиоти, които са на възраст или имат хронични болести, а и към всички- проявете смирена мъдрост и останете у дома ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (818)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР