Светът се сбогува с Краля на футбола Пеле. Единственият футболист,

...
Светът се сбогува с Краля на футбола Пеле. Единственият футболист,
Коментари Харесай

Голямата раздяла! Изпращат Пеле с кралски почести

Светът се сбогува с Краля на футбола Пеле. Единственият футболист, ставал три пъти международен първенец, умря нощес на 82 години след дълга борба с рак дебелото черво. Той ще бъде изпратен с кралски почести.

Пеле ще бъде балсамиран и отведен от болничното заведение " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло преди общественото поклонение пред тленните му остатъци да стартира на 2 януари във Вила Белмиро (стадиона на Сантос), съобщи БЛИЦ.
-->
То ще продължи тъкмо 24 часа. През това време ще има достъп през централния вход за необятната аудитория и обособени входове за политически чиновници и други видни фигури, дружно с членове на пресата.

На другия ден - 3 януари, ще има траурна върволица по улиците на Сантос в чест на иконата на международния футбол. След това той ще бъде положен в Мемориалния некропол Екуменика. Тази зона няма да бъде налична за обществеността.

Бразилските медии предвиждат, че церемонията ще бъде невиждана - милиони хора ще участват на поклонението. За да изпратят Пеле към последния му път, в Сантос се чака да идват доста известни персони от целия свят. 

Всъщност, незабавно след оповестяването за гибелта на Пеле стотици хора започнаха да се струпват към стадиона на Сантос, където той реализира част от феноменалните си триумфи от 1956 та чак до 1974 година. Хората веят флагове, палят свещи, поставят цветя и отдават респект на Краля.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР