Сушито е любимо на много хора по света. До неотдавна

...
Сушито е любимо на много хора по света. До неотдавна
Коментари Харесай

Митове и истини за суши

Сушито е обичано на доста хора по света. До наскоро сушито се смяташе за надали не другоземен деликатес, само че който един път го опита, се пристрастява.

Има доста легенди за сушито и един от тях е, че това в действителност е просто сурова риба. Това обаче въобще не е наложително. В Япония суши по истинска рецепта се прави със сурова риба.

Но в Европа рибата се осолява, опушва, маринова или се подлага на термична обработка. Тези операции удължават периода на валидност на продукта и понижават риска от отравяне и болест.

 Митове и истини за суши

Изключително вкусно е сушито със сварени скариди и пушена риба. За сушито се приказва, че удължава живота – това е правилно на 100 %. Средната дълготрайност на хората в Страната на изгряващото слънце е 79 години за мъжете и 86 години за дамите.

Японките наподобяват прелестно – очите им светят, кожата им сияе, косата им е като коприна. Тайната е в използването на огромно количество ориз, соя, риба и морски блага. Всичко, което е належащо за изработката на суши.

Сушито е потребно за здравето и това е реалност. Оризът доставя организма ни с въглехидрати, белтъчини, целулоза, желязо, натрий, фосфор и витамини В1 и РР, които дават отговор за положителното храносмилане и хубостта на кожата.

 Митове и истини за суши

Оризът не съдържа холестерол и наситени мазнини, елементарно се усвоява и рядко провокира алергични реакции. Затова той е в основата на доста диети.

Морските блага, без които сушито е немислимо, също са доста потребни – калмари, скариди, октоподи и всички останали жители на океана са снабдители на лесноусвоими белтъчини.

Освен това те ни зареждат с цинк, калий, калций, кобалт, фосфор, селен и други значими микроелементи. Това покачва имунитета, подтиква мозъчната активност и пази от инфекции и прибързано стареене.

Разпространен мит е, че от суши се напълнява – този мит се дължи на обстоятелството, че трябват единствено няколко рола, с цел да се почувства човек изцяло заситен.

Морските блага, които се употребяват за суши, не съдържат мазнини, само че са богати на белтъчини, по тази причина доста елементарно засищат гласа. Петдесет грама суши съдържат едвам шестдесет калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР