Суровото пиле не трябва да се мие преди готвене. Това

...
Суровото пиле не трябва да се мие преди готвене. Това
Коментари Харесай

Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!

Суровото пиле не би трябвало да се мие преди готвене. Това е мнение, до което стигнаха специалистите след изследвания в Съединени американски щати. Според него измиването на пилето в сурово положение покачва риска от заболявания и болести, пренасяни посредством храна.

Вероятно множеството хора мислят, че посредством измиване отстраняват бактериите и вършат месото по-безопасно и чисто за изразходване. Това до една степен би могло да се одобри за правилно. Някои микробите обаче са толкоз крепко закрепени, не няма по какъв начин да ги махнете и единственото, което може да извършите, е да ги разнесете по цялото месо.

Суровото пиле съвсем постоянно съдържа бактерия, която предизвиква диария, тресчица или стомашни болки и дискомфорт. Измиването му с вода, хващането му с ръце и даже потичането на личните му сокове може да усили риска от разнасянето на бактерията. За да намалите тази опция, гответе без авансово да миете месото.

Може би някои хора биха попитали дали няма някакво антибактериално средство – бял оцет или лимонен сок, с което можем да третираме месото, преди да го сложим в тенджерата.

 Миенето на пилешко е нездравословно

Според специалистите, въпреки да са антибактериални, тези артикули работят на правилото на водата – употребяваме ги, с цел да измием пилето с тях и надлежно крият същия риск.

Използвайте ръкавици, до момента в който докосвате и пренасяте месото от опаковката, в която сте го купили, до съда, в който ще го готвите. Ако решите да изпечете месото, хубаво е това да стане на 180-200 градуса, тъй като това е температура, която убива бактериите. Ще разберете дали градусите са задоволително високи и дали месото е толкоз горещо, колкото би трябвало, най-добре, в случай че ползвате термометър за храна.

Няколко съвета за поддържане на непорочност в кухнята и попречване разпространяването на бактерии:

- Използвайте отделнидъски за рязане на зеленчуци и месо;

- Мийте ръцете си постоянно, когато боравите с месо, даже и да употребявате ръкавици;

 Не мийте пилешкото месо преди готвене – нездравословно е!

- Проверявайте температурата на месото, с цел да се уверите, че е достигнало точните градуси;

- Съхранявайте месо на долния рафт на хладилника, с цел да избегнете приключване на сокове върху прясна храна;

- Дръжте студени храни върху лед, а топлите – в подобаващи съдове или принадлежности за предпазване, като специфични термо чинии, фолио или нещо друго.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР