Суровият мед е гъста златиста течност, която е чист и

...
Суровият мед е гъста златиста течност, която е чист и
Коментари Харесай

Мед и кето диета - кога може да се използва?

Суровият мед е гъста златиста течност, която е чист и нефилтриран натурален подсладител, създаден от пчелите от нектара на избрани цветя.

Нектарът е сладкият сок, който един път взет от цветето, се съхранява в стомаха на пчелата.

Когато става въпрос за съпоставяне на недопечен мед с тръстикова захар, има няколко фактора, които би трябвало да се вземат поради. Докато и двете съдържат глюкоза и фруктоза, захарта се лишава от огромна част от естествената си наслада по време на обработката.

За да смила меда, тялото ни не се нуждае от толкоз доста запаси, що се касае за захарта. Захарозата (захарта) се състои от две молекули, глюкоза и фруктоза. Преди тялото ни да може да ги употребява като сила, то би трябвало да раздели тези молекули благодарение на ензими.

При меда обаче е малко по-различно. Когато пчелите съхраняват мед в стомасите си, към нектара се прибавя специфичен ензим за делене на двете молекули.

Как и по кое време можете да консумирате мед при кето диета?

Когато решите да следвате кето диета, задачата е да поставите тялото си в положение на кетоза, което е, когато тялото ви е насила да употребява мазнини като гориво вместо въглехидрати. Кето е натурален метод да избегнете съхраняването на захари като мазнини и вместо това да изгаряте мазнини, които към този момент са складирани. За да стигнете до кетоза, би трябвало да консумирате мазнини и протеини и да избягвате въглехидратите - колкото е допустимо повече.

 Мед и кето диета

Проблемът с яденето на мед при кето диета е, че той е изработен напълно от фруктоза и глюкоза, като и двете са елементарни захари, които тялото ви с наслада ще употребява като гориво. Суровият мед може леко да варира в наличието на въглехидрати, само че почти една супена лъжица недопечен мед съдържа 64 калории и 17 грама чисти въглехидрати, 16 от които идват от захар.

След като се употребяват задоволително от тези захари, ще бъдете изключени от кетоза и тялото ви ще спре да черпи от мастните си ресурси за сила.

Това обаче не значи, че суровият мед не може да ви обезпечи съществени хранителни субстанции. Сред тях са витамин В6, тиамин, ниацин, рибофлавин, пантотенова киселина, калций, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, натрий и цинк.

Доказано е, че замяната на обичайна трапезна захар със недопечен мед като подсладител обезпечава някои основни изгоди за здравето. Някои от тези преимущества включват поддържане на здравословно тегло, обезпечаване на мощен източник на сила, доста увеличение на антиоксидантите, поощряване на спокоен нощен сън, подкрепяне на заздравяването на рани, антибактериални резултати и попречване на опцията за развиване на диабет.

Въпреки че медът е по-добър от множеството обичайни подсладители във връзка с цялостните изгоди за здравето, той за жалост съдържа прекалено много въглехидрати и естествени захари.

Колко мед можете да приемате, зависи от това какъв брой прецизно ограничавате въглехидратите. Някои хора откриват, че могат да одобряват до 40 грама въглехидрати дневно и към момента създават кетонни тела, явен знак, че е реализирана кетоза. Ако сте в положение да поддържате кетоза даже когато ядете въглехидрати, можете да изберете да добавите тези въглехидрати под формата на мед.

Правилни способи да извършите меда част от кето диетата

- Следвайки целенасочена кето диета, яжте мед преди или след подготовка.

Това е един тип кето диета, предопределена за по-активни хора, които се нуждаят от повече въглехидрати. Позволява 20 до 50 грама спомагателни въглехидрати час преди или след тренировка;

- Придържайки се към циклична кето диета, яжте мед през въглехидратните дни.

Това е друга форма на диета, която допуска да се придържате към общоприета кето диета за 5 дни и да вършиме " въглехидратни " 1-2 дни. Това значи да ядете нискокалорична диета с високо наличие на въглехидрати 24 до 48 часа седмично, с цел да попълните изцяло вашите 400 до 600 грама ресурси от гликоген.

Въпреки това тази диета се предлага единствено за спортисти или хора, които упражняват с толкоз висока активност, че имат безусловно потребност от тази порция въглехидрати. Вашият банкет на въглехидрати денем, в това число мед, не би трябвало да надвишава 50 грама.

Вижте вкусните ни оферти за кето сладкиши, кето самун и още вкусни кето десерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР