Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са

...
Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са
Коментари Харесай

Колко време се вари супа?

Супите са от най-предпочитаните предписания за на ден меню. Те са доста потребни за здравето, не изискват доста време, нито специфични кулинарни умения.

Като най-здравословни се сочат бистрите супи, които се подготвят от зеленчуци, пилешко месо, риба или яйца. Заради продуктите в рецептите за супи този тип ядене е доста засищащо.

Калориите в зеленчуците са малко, само че по тази причина пък витамините са доста и това ги прави потребни. Особено тези, в които има моркови, целина, домати, спанак, зелен фасул. Пилешката чорба е подобаваща при простудни болести, а рибните супи са разхлаждащи през лятото.

Зеленчуковата чорба - лесна и бърза за подготвяне

 Картофена чорба Снимка: Sevdalina Irikova

Зеленчуковите супи са известни и желани. Те се готвят най-лесно и са подобаващи за всеки дилетант в кухнята. Има безпределно доста вариации на зеленчукови супи, които се подготвят от 20 минути до 1 час, според от времето, за което се сварява зеленчукът, който се вари най-дълго.

Популярната чорба от картофи, морков, чушка, лук и домат се подготвя за към 20 минути, толкоз е належащо за сваряването на картофите и моркова. За 20 минути се сварява и тиквата за подготвяне на кремсупа от тиква. Най-дълго се вари аленото цвекло, към 40-50 минути. Супата от цвекло е потребна, тъй като има диуретично деяние. Доматите за чорба се варят към 15 минути за подготвяне на доматена чорба. Супа от броколи можете да си сварите по-бързо, броколите се варят 5-7 минути. Спанакът и киселецът се варят за към 3-5 минути, откакто са попарени с вряла вода. За 4-5 минути се готви зелен боб за чорба, а 5-7 минути са нужни за замразеният.

Месна чорба

 Пилешка чорба

Супите от месо са желани, защото месото им придава друг усет, прави ги питателни и усилва питателните субстанции в тях. Месните супи също се подготвят съгласно времето, належащо за сваряването на месото в тях.

Най-известна е пилешката чорба. Тя се подготвя относително бързо съгласно времето, належащо за сваряване на обособени елементи от пилето - бутчета, черва или цялото пиле. Отделните порции от пилето се варят за към 30 минути. Цялото пиле се сварява за 40-50 минути.

За агнешка чорба агнешкото месо се вари за 1.5 -2 часа. Говеждото месо е сварено след към 1.5 часа, заешкото след 30-40 минути.

 Агнешка чорба

Ако ще вършиме пуешка чорба, пуешкото се вари за 1 час, толкоз е належащо за сваряване и на телешкото месо. Свинското се вари дълго, към 2.5 часа, а гъшето увира от време на време за 2 до 3 часа.

Независимо от по-продължителното време за варене на месна чорба, тя е неотменна част от дневното меню.

 Рибена супа

Рибена супа или още чорба от риба - наслаждение за всяка почивка. Едва ли има нещо по-изкушаващо в горещите летни дни от една ароматна рибена супа. Този тип чорба може да се подготви от всевъзможен тип риба и без ограничавания в останалите артикули - варива, зеленчуци, даже вино.

Рибните супи също се подготвят за толкоз време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите чорба от бяла риба. За 50 минути се прави и чорба от риба тресчица. Супата от змиорка се подготвя за към 60-70 минути, а известната чорба от сьомга се прави за към 30 минути.

Супата от морски блага изисква 30 минути за подготвяне.

Ако обичате да експериментирате с разнообразни типове супи, предлагаме ви да опитате тези:

- чорба топчета;

- гъбена супа;

- спаначена супа;

- доматена супа;

- заешка супа;

- лучена супа;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР