Суперпродукцията "Титаник", събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята

...
Суперпродукцията "Титаник", събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята
Коментари Харесай

Манията по Титаник продължава

Суперпродукцията "Титаник ", събрала вторите най-големи доходи от прожекции в историята на международния бокс-офис, притегля напълно ново потомство почитатели на киното. Всичко това е с помощта на прожекции във формат 3D в Съединени американски щати във връзка идното честване на 20-годишнината от излизането й по екраните, съобщи Contactmusic.

"Свързаната с "Титаник " история е безконечна - съобщи режисьорът на кино лентата Джеймс Камерън пред почитатели на киното в Лос Анджелис. - Тя наподобява съществува отвън всекидневието ни. Това е урок по морал, това е нещо очарователно. "

Богатото младо момиче от положително семейство Роуз (Кейт Уинслет) и бедният художник Джак (Леонардо ди Каприо) са измислени персонажи, които придават спомагателни измерения на историята, обвързвана с презокеанския лайнер "Титаник ", който се блъска в айсберг и потъва при първото си пътешестване през 1912 година



Разпространен от "Парамаунт " в Съединени американски щати и от "Туентиът сенчъри фокс " в чужбина, филмът завоюва 11 награди "Оскар " и донесе 2,2 милиарда $ доходи от прожекции. Единствено излезлият по екраните през 2009 година "Аватар ", сниман също от Джеймс Камерън, е събрал по-големи доходи - 2,8 милиарда $.

Саундтракът за "Титаник " също реализира необикновен триумф - песента "My Heart Will Go On ", изпълнена от Селин Дион и отличена с премия "Оскар ", е измежду най-продаваните в целия свят и е най-излъчваната до момента от радиа и малките екрани.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР