Супермодерно обзаведена оранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита на

...
Супермодерно обзаведена оранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита на
Коментари Харесай

Наркооранжерия до Златната черква

Супермодерно обзаведена оранжерия за развъждане на канабис беше разкрита на броени метри от храм-паметника със златните кубета „ Света Богородица “ и манастира в град Шипка. В 8 пространства на двуетажна къща при оптимални климатични условия са били отглеждани към 600 стръка канабис. Къщата е благосъстоятелност на 32-годишен мъж от Казанлък, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов.

Къщата е била издигната преди петнадесетина години, само че била закупена от работещия в региона на строителството Петър И. преди 2-3 години, заяви „ Монитор ”. Собственикът, който е бил арестуван при обслужване на оборудванията към обяд в понеделник не е адресно регистриран в Шипка, изясни кметът Василка Панайотова.

Оранжерията е снабдена с термопома, има капково и аерозолно напояване, сложени са специфични отоплителни рампи и вентилатори, постройката е доста добре санирана и това обяснявало относително дребния разход на електрическа енергия. Растенията са ситуирани на два етажа, за себе си Петър И. оставил единствено едно помещение, в което поставил спалнята си и готварски уреди.

Петър И. има престъпна регистрация за кражба през 2002 година, само че не е осъждан. По най-скромни пресмятания в обзавеждането на наркооранжерията са вложени най-малко 20 000 лева, настояват експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР