Супермаркетите като цяло се изчистиха от сирене, в което има

...
Супермаркетите като цяло се изчистиха от сирене, в което има
Коментари Харесай

„Активтни потребители”: Във всяка втора баничка има палма, а не сирене

Супермаркетите като цяло се почистиха от сирене, в което има други артикули, с изключение на мляко. Не по този начин обаче стоят нещата при закуските и в заведенията, това сподели по bTV Богомил Николов от организацията „ Активни консуматори ”. „ Във всяка втора баничка има палма ”, разяснява той.

Николов разяснява инспекция, при която са открити нарушавания, свързани със повишено наличие на вода в сиренето. „ Имаме връх – 86%, съвсем колкото и краставицата ”, съобщи той. Представителят на „ Активни консуматори ” съобщи, че е доста мъчно да се познае образно кое сирене е с повече вода.  Богомил Николов въпреки всичко посъветва да не се насочваме към изкрящо бели сирена, които са гладки, тъй като този резултат се получава от добавките, които задържат водата.

Всичко това са единствено насоки, акцентира той. Николов обаче предизвести, че съществуването на доста вода може да е и рисково за здравето, тъй като основава среда за болестотворни организми. От „ Активни консуматори ” обявиха също, че не е ясно какво прави страната за контрола на сиренето, тъй като БАБХ не прави доклади на активността си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР