Супермаркет в лондонския университет е първият в света предоставил възможност

...
Супермаркет в лондонския университет е първият в света предоставил възможност
Коментари Харесай

В Лондон се появи супермаркет, където може да се платят стоките с върха на пръста

Супермаркет в лондонския университет е първият в света дал опция за заплащане на покупките благодарение на пръстови отпечатъци. Става въпрос за магазина Costcutter в Brunel University, където са конфигурирани терминали, които могат да прочетат неповторимия модел на кръвоносните съдове на пръстите на купувачите.

Компанията Sthaler , осъществила системата за разплащания благодарение на пръстови отпечатъци Fingopay, има намерение да създаде план и да води договаряния с няколко огромни ритейлъра. А като образец за сполучливо съдействие дава супермаркета Costcutter.

Самата технология работи на правилото на сканирането на рисунката на кръвоносните съдове от пръстите на хората. След това, системата “привързва” тези биометрични данни към кредитната карта. Четецът на рисунката може да разпознава купувача, даже и в случай че пръстът му е бил кален или порязан.

От ръководството на компанията изясняват, че в бъдеще тази технология ще избави хората от нуждата да носят платежни карти със себе си, защото разчитането на пръстовите отпечатъци е една от най-надеждните технологии за отбрана на данните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР