Супермаркет в Дания продава само храни, които са с изтекъл

...
Супермаркет в Дания продава само храни, които са с изтекъл
Коментари Харесай

Супермаркет продава само евтини храни с изтекъл срок

Супермаркет в Дания продава единствено храни, които са с изминал период на валидност. Да, вярно сте прочели. Всички храни и артикули в новооткрития супермаркет в Дания са с изминал период на валидност.

Целта на този на пръв взор чудноват хранителен магазин е да се опита да се бори с разхищението на храни, което е присъщо за всички развити страни.

Оказва се, че концепцията да си купят храни с изминал период на валидност или нарушени опаковки не смущава по никакъв метод жителите на Копенхаген и супермаркетът не стопира да се радва на интерес от страна на купувачите.

Откакто е отворен магазинът, в него има опашки от чакащи датчани, които са решили да си напазаруват храни на понижени цени, без да се смущават от периода на валидност, маркиран на етикетите.

Интересът на потребителите напълно не е инцидентен. Храните, които се оферират, са с отстъпка от 30 до 50 %. Предлагат се също козметика, битова химия и други артикули, които се употребяват всекидневно от всички семейства.

Създателите на WeFood бързат да успокоят клиентите си, че храните, които се оферират в магазина, са с изминал период, само че са изцяло годни за консумация, просто не са толкоз пресни.

 Храни

Срокът на валидност на храните не значи автоматизирано, че след него храните към този момент не са годни за ястие. Ако обърнете внимание на опаковките, ще забележите, че в множеството случаи там пиша най-хубав до, а не кадърен до.

Супермаркетите WeFood се радват на голям триумф освен тъй като оферират храни са задоволително качество на скромни цени, само че и тъй като спомагат да се понижи разхищението на храни и хранителни артикули.

Човечеството изхвърля големи количества изцяло годна храна. По данни от отчет от 2013 година близо ⅓ от цялата създадена храна в международен мащаб отпътува в кофите за отпадък.

Данните за развитите страни са още по-стряскащи. Например в Съединени американски щати се изхвърля с 50 % повече храна, в сравнение с през 1990 година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР