Суперброколи е един изключителен зеленчук. Много от хората поглеждат скептично

...
Суперброколи е един изключителен зеленчук. Много от хората поглеждат скептично
Коментари Харесай

Ново Суперброколи ни лекува от хронични болести

Суперброколи е един извънреден зарзават. Много от хората поглеждат скептично към него, тъй като не им е доста прочут и естествено не го употребяват в своите предписания. Но това е голяма загуба, тъй като зеленчукът оказва помощ в битката против редица хронични болести, като се стартира от диабет вид 2 и се стигне до заболявания на сърцето.

Редица откриватели са открили, че потреблението на зеленчука, съдържащ по-големи количества от потребното за здравето съединяване глюкорафанин, контролира клетъчните процеси, които могат да провокират смъртоносни болести.

Суперброколито, колкото и необичайно да ви прозвучи, може да помогне и в битката против затлъстяването и рака. Учени от Института за хранителни проучвания в Норуич основават специфичната вариация Beneforte.

Наскоро направено проучване, оповестено в списание American Journal of Clinical Nutrition, изясняват по какъв начин работи Супеброколито против съществени хронични заболявания, и по какъв начин се усъвършенства метаболизмът на човек.

Проучването ни разкрива ефектa от суперзеленчука върху човешкия метаболизъм, споделя професор Ричард Митън от Института за хранителни проучвания.

 броколи

Проучването е следващото, което удостоверява изгодата от постоянното включване в менюто на кръстоцветни зеленчуци за положително здраве и предотвратяване от хронични болести - добавя и известната диетоложка Катрин Колинс и споделя още, че в нейното меню за седмица суперброколи участва най-малко един път и поучава хората да стартират да го ползват във своите предписания, само че без доста дълга обработка, като на пара приготвен е най потребен.

Предлагам ви една рецепта за диабетици, за която са ви нужни: суперброколи на цветчета - 800 г, чесън - 2-3 скилидки, зехтин.

 Броколи на тиган

Приготвяне: В незалепващ тиган с похлупак сипвате от зехтина. Дъното на тигана би трябвало да е покрито с мазнината, прибавяте чесъна и сотирате 2-3 минути, до момента в който омекне. Добавяте броколито като покривате с капака и намалявате температурата на котлона.

Сотирайте към 5 минути, до момента в който омекне. Сваляте от огъня, покривате и оставяте на страна за към 3 минути, зеленчукът би трябвало да стане светлозелен и хрупкав. Изваждате чесъна и сервирате по избор със бекон или различен тип месо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР