Супер-чипът Grace Hopper осигурява пропускателна способност от 900 GB/s(снимка: Nvidia) Американската

...
Супер-чипът Grace Hopper осигурява пропускателна способност от 900 GB/s(снимка: Nvidia)
Американската
Коментари Харесай

Nvidia започва серийно производство на супер-чипове за AI


Супер-чипът Grace Hopper обезпечава пропускателна дарба от 900 GB/s
(снимка: Nvidia)

Американската компания Nvidia разгласи, че стартира серийно произвеждане на суперчиповете GH200 Grace Hopper, предопределени за създаване на HPC системи и платформи за генеративен AI. Очаква се чиповете да намерят място в системите на огромните снабдители на облачни услуги и хиперскейлъри , в това число Гугъл, Meta и Microsoft.

Grace Hopper включва процесор Nvidia Grace Arm и ускорител Nvidia H100. Матриците са свързани между тях от шина NVLink-C2C, която обезпечава пропускателна дарба от 900 GB/s: това е почти седем пъти повече от PCIe 5.0.

„ Генеративният AI бързо трансформира ИТ пространството, като дава нови благоприятни условия и форсира откритията в опазването на здравето, финансите, бизнеса и доста други промишлености. С стартирането на суперчипове Grace Hopper, производителите по целия свят скоро ще дават ускорени инфраструктури за решение на AI проблеми от корпоративен клас, основани на неповторими масиви от данни ”, съобщи Иън Бък, вицепрезидент на HPC подразделението на Nvidia, по време на Computex 2023 в Тайван.

Сред производителите на сървъри, които употребяват ускорители на Nvidia, са компании като Cisco, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo, Supermicro, Eviden (Atos). Тайвански сътрудници на компанията са AAEON, Advantech, Aetina, ASRock Rack, Asus, Gigabyte, Ingrasys, Inventec, Pegatron, QCT, Tyan, Wistron и Wiwynn.
още по темата
Ускорители Nvidia H100 към този момент употребяват в своите платформи облачни снабдители от ранга на AWS, Cirrascale, CoreWeave, Гугъл Cloud, Lambda, Microsoft Azure, Oracle Cloud, Paperspace и Vultr.

Системите от последващо потомство, основани на Grace Hopper и Ada Lovelace, ще поддържат цялостния пакет от програмен продукт на Nvidia, в това число AI Enterprise, Omniverse и RTX. Платформи със суперчипа GH200 Grace Hopper ще станат налични по-късно тази година, оповестиха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР