Сумистът Даниел Иванов-Аоияма спечели втора поредна схватка на есенния турнир

...
Сумистът Даниел Иванов-Аоияма спечели втора поредна схватка на есенния турнир
Коментари Харесай

Втора победа доближи Аоияма до лидерите

Сумистът Даниел Иванов-Аоияма завоюва втора поредна битка на есенния шампионат от японската професионална лига - " Аки башо " в Токио. В днешния трети ден от конкуренцията в двореца " Рьогоку Кокугикан " българският 7-и маегашира със оправи незабавно със съпротивата на 8-и маегашира Токушорю и го повали на земята още при началния контакт " тачиай ". За 34-годишния българин това беше шести триумф в общо десетата битка с връстника му от Япония.

С баланс 2-1 Аоияма се приближи единствено на крачка зад водачите в шампионата. Начело в класирането за Купата на императора останаха шестима борци с съвършен баланс 3-0, измежду които най-високо в йерархията е секиваке Такакейшо. В конкуренцията не взе участие нито един от двамата настоящи йокозуна - Хакухо и Какурю, които се отхвърлиха още преди началото поради травми.

В четвъртия ден на следващия ден Аоияма ще се качи на дохиото против сътрудника си по сан - 7-и маегашира Рюден (1-2). Двамата имат девет предходни срещи във висшата дивизия " макуучи ", като българинът е спечелил шест от тях, в това число последните две - през януари и юли 2020 година
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР