Сумата за ремонт на наличните самолети на Военновъздушните ни сили

...
Сумата за ремонт на наличните самолети на Военновъздушните ни сили
Коментари Харесай

Военното министерство: Ремонтът на Су-25 ще е максимум 82,5 млн. лв. без ДДС

Сумата за ремонт на наличните самолети на Военновъздушните ни сили Су-25 ще коства сред 41 и 82,5 милиона лв. без Данък добавена стойност. Но единствено, в случай че въобще бъде решено да бъдат ремонтирани. Това оповестиха от Министерството на защитата, като по този метод отхвърлиха медийни изявления от последните дни, че сходен ремонт би коствал на страната 310 милиона лв..

Министърът на защитата Красимир Каракачанов нееднократно е стартирал концепцията, че до момента в който бъде добит нов военен аероплан за авиацията ни, страната би трябвало да се погрижи за наличните. Договор към този момент има за ремонт и поддръжка на изтребителите МиГ-29, само че не и за щурмовиците Су-25, които все още стоят приземени.

" Във връзка с изявления в медиите, визиращи процедурата за подписване на рамково съглашение за обезпечаване на летателната валидност на самолети Су-25К/УБК, в които се твърди, че самолетите ще бъдат ремонтирани за 310 милиона лв., Ви предоставяме следната информация:

Щурмовите самолети Су-25 е допустимо да бъдат ремонтирани, само че не за 310 млн. лева с Данък добавена стойност, каквото е внушението в изявленията, а за 41 млн. лева без Данък добавена стойност. Ако Министерският съвет реши, сумата по рамковото съглашение може да нарасне до 82,5 млн. лева без Данък добавена стойност. Но единствено в случай че държавното управление реши! ”, оповестиха от Министерството на защитата в известие, публикувано до медиите.


Процедурата за ремонта на самолетите в действителност е по договаряне. Според изследване на специалисти от Военновъздушните сили само фабрики в Беларус и Русия могат да правят такива поправки. Затова са поканени и представители на двете страни. Оферта е подала единствено една – беларуският авиоремонтен цех „ 558 “. В нея е включен цялостният набор от услуги за ремонт и рационализация на този вид самолети, от които Министерството на защитата да избере най-необходимите за нашите машини. 

Така че сумата от 310 млн. лева, която се появява в изявленията, въобще не е договаряна. Процедурата, оповестена от Министерството на защитата с решение от 17 август 2018 година, е за подписване на рамково съглашение за обезпечаване на летателна валидност на самолети Су-25К/УБК, което значи, че съответни ремонтни действия ще се поръчват единствено при нужда и при финансова опция. 

Ремонтирането на самолетите Су-25 е необходимо, тъй като техният механически и междуремонтен запас е изминал преди повече от 10 години, допълват от МО. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР