Сухопътните войски функционират на ръба на възможностите си. Това заяви

...
Сухопътните войски функционират на ръба на възможностите си. Това заяви
Коментари Харесай

Генерал-майор Михаил Попов: Сухопътните войски функционират на ръба на възможностите си

Сухопътните войски действат на ръба на опциите си. Това съобщи командирът на този жанр войски генерал-майор Михаил Попов на тържеството за идния на 19-ти ноември празник на Сухопътните войски. Генералът изиска съответно финансиране и напредване на плана за рационализация. От своя страна, президентът Румен Радев очерта като проблем и мотивацията на военнослужещите.

По думите на военачалник Попов, военнослужещите извършват възходящите си отговорности в изискванията на сериозен недокомплект на персоналния състав и редовно недофинансиране, а фокусът би трябвало да е ориентиран към придобиване на ново въоръжение, многонационална сухопътна платформа:

Всички сме длъжни да създадем по този начин, че българската войска и в частност сухопътни войски да получат съответно изпълняваните задания финансирани.

Президентът Румен Радев също означи, че действителностите постановат сухопътните войски да разполагат с нова техника, която да обезпечи по положителни бойни качества. Главнокомандващият уточни, че военнослужещите имат невисок обществен статус и възнаграждение, което не дава отговор на степента на риска и отговорностите им.

Модернизацията не значи единствено придобиване на нови бойни платформи. Изключително значимо е човешкият фактор, повишението на обществения статус на военнослужещите и цивилните чиновници, повишението на мотивацията, решение на проблемите с недокомплекта, съобщи президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР