Студенопресованият зехтин има редица ползи за здравето. В комбинация с

...
Студенопресованият зехтин има редица ползи за здравето. В комбинация с
Коментари Харесай

Магическа комбинация от зехтин и люти чушки помага при много здравословни проблеми

Студенопресованият зехтин има редица изгоди за здравето. В композиция с лютите чушки обаче може да направи чудеса. Въпреки че, те се считат за дразнител на стомаха, истината е, че е тъкмо противоположното.

Как се прави зехтин от люти чушки?

Тази забавна напитка се прави елементарно. В бутилка от зехтин се прибавят няколко люти чушки. Затваря се компактно и не се отваря в идващите 2 седмици, с цел да може зехтинът да се уплътни от потребните свойства на чушките.
Използвам зехтин в семейството. Ето какви магии прави!
Винаги имайте разполагаем една бутилка зехтин в банята или в килера си. Звучи ли ви неуместно? Може да наподобява необичайно, само че с изключение на ка...

Какво съдържа зехтинът от люти чушки?

Лютите чушки са богати на капсаицин, който е мощен антиоксидант и се бори против нездравословните детайли в тялото, свободните радикали и образуването на туморни обединения.

Той е богат и на мастни киселини, които са потребни за сърдечносъдовата, имунната и нервната система. Те контролират обмяната на веществата и вършат детокс на тялото ни.

Какви са изгодите от постоянната му приложимост?

На първо място предотвратява хроничните болести. Действието на антиоксидантът в лютите чушки е доста мощно. Следователно колкото по-концентриран е той, толкоз и по-добре за нашия организъм. Помага на имунната ни система да стане мощна и по този метод да предотврати появяването на хроничните болести, като се оправи с тях още в зародиш.

Ако добавите и витамин С, то вие ще стимулирате още повече имунната си система. Ще видите, че сте станали още по-устойчиви на вируси, настинки и даже на разнообразни патогени. Ако пък сте заболели, то сигурно ще се възстановите доста по-бързо.

Със зехтина ще можете да успокоите стомашните си проблеми. Именно капсаицина оказва помощ за елиминирането на болките, газовете, подуването и други неразположения. Тази примес усъвършенства и храносмилането, като умножава и производството на положителните бактерии.
Няма да повярвате защо оказва помощ зехтин с люти чушки
Зехтинът с люта чушка и билки дейно оказва помощ при невралгии, ставни болки и неразположения, породени от инфектиране. Високото съдържа...

Зехтинът ще ви помогне и за отпушването на носа. Независимо дали страдате от простуда или продължителен синузит, ще видите какъв брой по-лесно преминавате през това. Нужно е единствено а помиришете и вдишате по-продължително аромата. Само след минути ще видите по какъв начин секретът се втечнява и се освобождавате от него.

С този тип зехтин ще се справите и с дегенерацията на макулата, която е от главните причина за слепота в преклонна възраст. Лютите чушки са богати на витамин А, а той е изключително потребен за очите.

С него ще можете и да успокоите болката, защото капсаицинът има и това деяние. Той се оправя с хроничното отичане, крампите и болките, които са породени от разнообразни болести.

На последно място, само че не и по значимост, лютите чушки могат да ви оказват помощ да се предпазите от рак на хранопровода, стомаха, дебелото черво и гърдата.
Лют червен пипер – КРАЙ на вредителите, КРАЙ на главоболието!
Абсолютно уверени сме, че даже и за момент не сте се замисляли какъв брой доста изгоди в действителност можем да извлечем от лютия червен пипер. Ще ви р...

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР