Студените зимни дни могат да понижат имунитета ни и да

...
Студените зимни дни могат да понижат имунитета ни и да
Коментари Харесай

Медът - помощник за имунитета в студеното време

Студените зимни дни могат да намалят имунитета ни и да ни създадат податливи на по този начин неприятните вируси и настинки. Поради това е добре да го засилим с другите естествени способи.

Медът и пчелните артикули като цяло са преди всичко по подсилване на имунитета. Освен това те поддържат сърцето, черния дроб, защищават от грип и простуди, контролират хормоните.

В меда се съдържат над 70 субстанции и витамини. Това дава съображение на мнозина да го назовават универсалното лекарство. Днес се употребяват 7 пчелни продукта: пчелен мед, прополис (пчелен клей), пчелен прашец или перга (пчелен прашец от питите), пчелно млечице, пчелна отрова, апиларнил и пчелен восък.

 Пчелни артикули

Прополисът също е доста скъп по повод отбраната на организма от вирусни, бактериални и всевъзможни други инфекции. Представлява смолисто вещество с жълто-зелен, кафяв или мрачно червен цвят. Качественият мед пък елементарно се захаросва и образува фини кристали.

Добива извънредно твърда консистенция. Различните примеси, които се прибавят в него, са това, което го вършат универсално лекарство. Избирайки сред другите типове, се съобразете с това, кой е най-подходящо за вашата болка.

Панацеята за постоянно боледуващите е точно медът. Той покачва личната отбрана на организма и оказва помощ за по-бърдо излекуване. Често медът се предлага за повишение на имунитета при постоянно боледуващи, слаби и изтощени пациенти. Помага още при анемия, сърдечно заболели, при стомашно-чревни, бъбречни, кожни, чернодробни, ендокринни и нервни болести.

Препоръката на лекарите е да се приема мед в продължение на един месец по 80-120 г на ден, разпределен на три или повече приема. Същата доза прави работа и при болести на дихателните пътища. С мед могат да се вършат още компреси и приложения на всички типове рани, екземи, изгаряния и дерматит. Лекува продължителен и изострен ринит, фарингит, ларингит, синуит и други възпаления.

Друг елементарен, сигурен и наличен метод за стимулиране на имунитета при дребни и огромни е приложението на прополисова (клеева) смес. Дозата е по капка за всяка година живот (при децата) и по 15-25 капки при възрастните три пъти на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР