Студената зима носи след себе си настинки, които бързо могат

...
Студената зима носи след себе си настинки, които бързо могат
Коментари Харесай

Заменете аналгина с боб, убийте бактериите с канела

Студената зима носи след себе си настинки, които бързо могат да се трансфорат в сериозен здравословен проблем. Опитайте да решите здравословното си неразположение без помощта на хапчета – доверете се на естествените средства, които също толкоз сполучливо като медикаментите могат да оказват помощ.

Ако желаете да спрете размножаването на бактериите в организма, снабдете се с риган и канела. Целта е да консумирате и двете подправки постоянно и в естествени количества – по-този метод тялото ще се пребори елементарно и бързо с бактериите.

Доказано е още, че прибавянето и на двете подправки към каймата, може да попречи на бактериите в месото да се развият. Антибактериални свойства има и кориандърът – той може да бъде добавян към сурови меса. Прясната подправката ще попречи на развиването на салмонела.

За да успокоите кашлицата, доверете се на босилек и магданоз – има много предписания с тези растения, които ще оказват помощ да се избавите от сухата кашлица. Чаят от босилек може да се употребява хладък и даже изцяло охладен денем – той бързо ще помогне на гърлото ви и кашлицата ще се успокои.

Отварата от магданоз се подготвя с корен от подправката – накълцайте я ситно и я смесете с 1 ч.ч. бяло вино. След това оставете тази примес да кипне – пийте отварата по няколко пъти дневно, налага се да се употребява топла.

 Настинка

Настинката постоянно предизвиква главоболие – можете да се избавите от него благодарение на фасул. Ако настинката е сериозна, належащо е да сварите в една тенджера фасул и чесън – откакто омекнат, се пасират до гладка примес.

Към нея се прибавя мъничко лимонен сок. Вземете с пръсти от сместа и започнете да мажете слепоочията си. Според бранителите на нетрадиционната медицина, тази рецепта за доста малко време ще успее да ви избави от напрежението и неприятното главоболие.

Ако вдигнете температура – доверете се на лютите чушки. Лютото ще накара тялото да се изпоти, което несъмнено води и до изстудяване на организма. Консумацията на люти чушки ще ви помогне да се отървете и от този признак на настинката.

Мексиканците употребяват най-вече чили пиперки в най-горещите дни – за събаряне на температурата не е нужно да търсите чили, от изгода ще са и нашите люти чушки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР