Студен старт на седмицата, но лятото се връща в сряда.

...
Студен старт на седмицата, но лятото се връща в сряда.
Коментари Харесай

Студен старт на седмицата, но лятото се връща

Студен старт на седмицата, само че лятото се връща в сряда. Средиземноморски циклон ще дефинира времето на Балканите в идващите 48 часа. Зона с ниско атмосферно налягане към този момент се образува над Адриатическо море сред Италия и Хърватия. Нейният център ще премине северозападно от България с превалявания и мощен вятър.

У нас през днешния ден ще е прохладно с по-силни пориви в Западна и Централна България. Температурите ще са по-ниски на запад – към 22-23 градуса и по-високи в източните региони – до 29-30 градуса.

Валежите ще са от есенен вид и се чака да стартират следобяд и по здрач, първо в западните елементи на страната.

Преминаването на циклона ще е по-ясно през нощта и във вторник денем с валежи, които ще са по-интензивни първо на северозапад и след това на североизток. Вятърът ще е относително осезателен и по-силен в сряда. Температурите също ще паднат с два-три градуса в хода на седмицата.

От сряда нататък облачността ще е по-малко, а слънчевите часове повече. Температурите с всеки ден ще се покачват с 1-2 градуса. Валежи до края на седмицата няма да има. Предстои циганското лято, което ще е по-добре изразено в източната половина на страната.

 

За късните отпускари времето по крайбрежието ще е облачно и тук-там дъждовно във вторник следобяд и вечерта. Морето последователно ще се успокои доникъде на седмицата. Към края й вятърът също ще утихне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР