Студен коментар за уволнението на началника на кабинета си Калоян

...
Студен коментар за уволнението на началника на кабинета си Калоян
Коментари Харесай

Радев проговори за Методиев. Две версии за уволнението

Студен коментар за уволнението на началника на кабинета си Калоян Методиев направи президентът Румен Радев. В отговор на журналистически въпрос за какво го е освободил, Радев съобщи: „ Искам да благодаря на господин Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя капацитет другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах “. А за намирането на негов заместител „ няма проблем “, стана ясно от думите на президента.

Припомняме, че през вчерашния ден Методиев разгласи във фейсбук, че напуща президентската институция заради „ разминаване в оценките, методите и задачите на политиката (не в преходен смисъл) ”. „ Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред! “, многозначително приключи поста си Методиев. Малко по-късно от администрацията на „ Дондуков ” 2 разпространиха публично известие, че не Методиев напуща, а че Радев го е освободил.

Методиев влезе в президентската администрация като човек на остарелия шеф кабинет на Радев – Иво Христов, който стана евродепутат. Методиев бе член на Стратегическия съвет на президента като за малко даже го оглави. Именно това е първата версия за уволнението му. Методиев не могъл да преживее, че Радев в последна сметка реши да постави за непрекъснат началник на съвета някогашния началник на БСП-София по времето на Виденов – Александър Маринов. На „ Дондуков ” 2 описват, че хората към Радев непрестанно го настройвали против Методиев, тъй като е кадър на десните. Започва и развива политическата си кариера в младежките структури на Съюз на демократичните сили, а по-късно и в самата синя партия. Радетел е на близостта с градската десница.

Втората версия е плонжът на Методиев към Корнелия Нинова. Младият лекар на политическите науки, чието занимание е да се гмурка, изкусно скочи в алените води и застана паралелно до Корнелия Нинова на банкета, който соцлидерката спретна за правилните си хора на Боровец през уикенда. Първите мнения бяха, че Радев стои зад нея, легитимирайки я посредством шефа на кабинета си. На „ Позитано ” обаче споделят, че Методиев е знаел за идното си уволняване и е употребявал купона, с цел да се съобщи при Нинова. Двамата от дълго време обсъждали кандидатурата на Методиев за лидер на алена листа от гражданската квота. Радев обаче бил срещу, тъй като по този начин още веднъж името му щяло да се свърже с Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР