Сценарият за премахване на карантината и облекчаване на ограничителните мерки

...
Сценарият за премахване на карантината и облекчаване на ограничителните мерки
Коментари Харесай

Удължават карантината в Гърция, без пътувания между градовете и за Коледа

Сценарият за унищожаване на карантината и облекчение на ограничаващите ограничения в Гърция на 1 декември наподобява се отдалечава от ден на ден и е по-вероятно възбраната за пътешестване да бъде удължена в допълнение след 30 ноември, обявиха министърът на опазването на здравето и държавният представител, представени от Kathimerini, оповестява " Фокус ".

Гръцкият министър на опазването на здравето Василис Кикилиас в изявление за гръцката телевизия Mega съобщи, че е безпричинно „ да се приказва за повдигане на локдауна в края на месеца “.

„ Въз основа на епидемиологичните данни, натиска върху здравната система, само че и разпространяването на вируса, е явно, че ограниченията не могат да бъдат анулирани в края на месеца “, сподели Кикилиас и изясни, че основните фактори за „ последователно, малко по малко, връщане към частична нормалност “ са понижаване на новите случаи и натиска върху здравната система.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи пред телевизия „ Антена “ тази заран, че опцията за повдигане на карантината на 1 декември е нереалистична, защото епидемиологичните данни остават високи.

Той още веднъж акцентира, че облекчаването на ограниченията ще бъде последователно, първо с откриването на учебни заведения, по-късно с магазини и най-после заведения за публично хранене, и акцентира, че връщането към естественото ще бъде деликатно, само че че някои ограничавания ще продължат да се ползват.

Той изясни, че за коледните празници в края на декември ще бъде мъчно да се позволи пътешестване от град в град, до момента в който ще има правила и ограничавания в работата на кафенета и заведения за хранене, без да се позволяват празненства, а нощните клубове ще останат затворени.

Според гръцките епидемиолози удължаването може да бъде за седмица или две, до момента в който гръцките медии оповестяват, че не е изключена опцията в края на седмицата министър председателят Кириакос Мицотакис, посредством ново телевизионно известие до жителите, да разгласи, че карантината ще бъде удължена.

На 7 ноември Гърция влезе в 23-дневна карантина. Седмица след карантината, т.е. от 13 ноември, беше въведен комендантски час от 21:00 до 5:00 ч. сутринта.

Въпреки ограниченията, досега няма доста понижаване на новите случаи на COVID-19, а броят на смъртните случаи и пациентите, свързани с вентилатори, се е нараснал фрапантно.

Според способените епидемиолози, само че и представителят на гръцкото държавно управление, идващите няколко дни ще бъдат решаващи за взимане на решение за ограничаващите ограничения.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 93 006 позитивни случая на COVID-19, а 1714 души са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР