Струмишкият митрополит Наум е новият почетен доктор на Великотърновския университет.

...
Струмишкият митрополит Наум е новият почетен доктор на Великотърновския университет.
Коментари Харесай

Струмишкият митрополит Наум е новият почетен доктор на Великотърновския университет

Струмишкият митрополит Наум е новият почетен лекар на Великотърновския университет. Той получи почетния знак и икона на светите равноапостоли Кирил и Методий на тържествена гала във висшето учебно заведение.

Ректорът на университета проф. Христо Бонджолов прочете решението на Академичния съвет, с което проф. Д-р Наум Илиевски, митрополит на Струмица, получава званието за безспорните му заслуги към православната черква, като един от видните модерни богослови, учени, писатели и преводачи.

В решението е маркирана ролята му в развиването на българо-македонските връзки и за одобряването на духовните, културни и университетски връзки с Великотърновския университет.
Митрополит Наум е един от най-активните радетели за братско единство сред православните нации и църкви на България и Македония, уточни при представянето му пред академичната общественост изпълняващият длъжността декан на Историческия факултет доцент Николай Кънев.

В обръщението си към гостите на церемонията митрополит Наум означи, че връзките му с преподаватели и персони от Великотърновския университет са дългогодишни и дълбоки.
Той уточни, че макар, че е учител Международния славянски университет в Македония, също по този начин е и студент шести учебен срок в университета в Скопие. Докторската му дисертация е отдадена на християнската психотерапия и приложението й в областта на персоналния и публичния живот.

Връчването на почетното звание на митрополит Наум е част от тържествените прояви на Великотърновския университет, отдадени на 55 години от основаването му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР