Строителството на разширението на третия лъч на метрото по бул.

...
Строителството на разширението на третия лъч на метрото по бул.
Коментари Харесай

ПЪРВА КОПКА: От Столична община с важна новина за разширението на метрото

Строителството на разширението на третия лъч на метрото по бул. „ Владимир Вазов “ до „ Левски Г “ стартира на 22 март, оповестиха от общината.

То ще е с 3 км дължина и 3 метростанции от кв. „ Хаджи Димитър “ до кв. „ Левски Г “.

Новата права ще обезпечи връзка на „ Хаджи Димитър “, „ Сухата река “ и „ Левски Г “ с „ Овча купел “ и „ Горна баня “, както и с другите две линии на подземната железница.

3-километровото трасе ще бъде напълно подземно. Две от станциите – “Владимир Вазов ” и “Стадион Георги Аспарухов ”, ще са ситуирани под пътното платно на булеварда, а станция “Тракия ” – източно до него.

Плановете са цялата трета линия да бъде 21 км с 21 станции. Тя ще се уголемява към „ Слатина “ и „ Младост “. С нея подземната железниците ще стане 51 км с 56 станции.

От общината напомнят, че през 2020-2021 година завърши строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи построяването на трасето от „ Овча купел ” до „ Хаджи Димитър “, с дължина 12 км и 12 метростанции.

С разширението на третата линия от софийското метро се обезпечава комфортна връзка на източните квартали на столицата „Хаджи Димитър“, „ Сухата река ”, „ Левски Г “ и „ Левски В ”, в които живеят и работят към 90 000 души, с центъра и западните елементи на града.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР