Строителството на новата детска градина в Айтос, която е на

...
Строителството на новата детска градина в Айтос, която е на
Коментари Харесай

Липсата на пари остави град без нова детска градина

Строителството на новата детска градина в Айтос, която е на мястото на бившето детско поделение, е замразено. От известно време тежките машини са спрели своята активност и няма никакво придвижване към мечтания на айтоските родители план. Средствата са заделени, само че би трябвало решение на Министерския съвет за финансирането, сподели кметът Васил Едрев, представен от Флагман.бг.

Строителството на забавачницата стартира в края на август предходната година, откакто през 2020 година Община Айтос кандидатства за финансирането на плана по Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения за интервала 2020-2022 година Общината получи утвърждение за 3 000 000 лева за напълно нова детска градина.

От началото на строителните действия досега по сметката на изпълнителя са били преведени средства единствено по една фактура, като чака пари още по 3 фактури с огромни размери. Това е повода краткотрайно да е замразил градежа и ще продължи след изплащането на средствата. Проблемът не е единствено при обекта в Айтос, а във всички общини, утвърдени по тази стратегия, изясни още Едрев.

Общината към този момент е подготвена с проектобюджета за 2022 година, добави градончалникът. Тази година финансовата рамка е на стойност 34 млн. лева – с 1,8 млн. лева повече от 2021 година

Средствата са отмерено разпределени по всички браншове, увери кметът на Айтос. „ Постарали сме се всички браншове да бъдат задоволени. За всички имаме задоволително средства. И през тази година ще изпълняваме инфраструктурни планове. Приоритет в Бюджет 2022 ще бъде да се оправим с всички провокации, които предстоят през актуалната година – цени на тока, децата в детските градини да бъдат нахранени, да има отопление за всички ни, заплатите да бъдат непокътнати, даже и малко да бъдат увеличени – обикновено действие на всички общински сфери, и да имаме напълно дребен ресурс “, изясни Васил Едрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР