Строителният сектор във Великобритания през юни се свива за първи

...
Строителният сектор във Великобритания през юни се свива за първи
Коментари Харесай

Срив на строителния сектор в Германия и Великобритания

Строителният бранш във Англия през юни се свива за първи път от 5 месеца заради спад в строителството на жилищни здания, сочат данните от изследване на Института за покупки и доставяне " Чартърд " (CIPS) и " Стандард енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) за английския строителен бранш се намалява до 48,9 пункта през юни при 51,6 пункта през май.

Падането на показателя под 50,0 пункта е знак за стесняване на икономическата интензивност в строителния бранш.

Строителството на жилищни здания в Обединеното кралство през предишния месец е било на най-ниското си ниво от май 2020 година

Повишаващите се разноски по ипотеките заради увеличението на лихвените проценти и общото повишаване на живота не престават да възпират редица евентуални купувачи на жилищни парцели във Англия, отбелязва ДПА.

Междувременно строителният бранш в Германия е траял да се свива и през юни, демонстрират най-новите данни от изследване на " Стандарт енд Пуърс глоубъл " (S&P Global).

Водещият показател на рейтинговата организация, отразяващ интензивността на мениджърите по поръчките в строителството, се намалява до 41,4 пункта през юни при 43,9 пункта през май. Нивото на индикатора е знак за най-значителното намаление на интензивността в строителния бранш в Германия от февруари 2021 година

Поскъпването на заемите заради по-високите лихвени проценти и общото чувство за неустановеност за развиването на стопанската система лимитират търсенето на недвижими парцели и лимитират строителството, отбелязва ДПА и Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР