Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България

...
Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България
Коментари Харесай

Строителни фирми оставиха без ток няколко столични квартала

Строителни компании оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в няколко столични квартала през днешния ден в обедните часове. В резултат на несъобразените изкопни действия бяха скъсани три кабела 20 kV на сдружението, а наранени останаха кварталите Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Кръстова вада, Манастирски ливади и Симеоново.

ЧЕЗ Разпределение зареди различно клиентите в столичните квартали и работи по премахване на нанесените по кабелите вреди.

Засегнати от два случая остават клиенти на сдружението в кв. Киноцентър, което не разрешава обезпечаването на електрическа енергия по различен път за региона. Електрозахранването в квартала ще бъде възобновено неотложно, след премахване на повредата по един от двата наранени кабела. ЧЕЗ Разпределение се ангажира това да стане по най-бързия вероятен метод.

Междувременно, през днешния ден, при извършване на маневри, водач на камион скъса проводници от мрежа ниско напрежение и счупи два бетонни стълба на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал Бъкстон. Без електрозахранване останаха няколко улици в квартала. Екипи на сдружението към този момент подменят стълбовете с нови и работят интензивно за бързото възобновяване на електрозахранването в региона.

Компанията приканва строителните компании да бъдат прецизни и да съгласуват своите планове с сдружението, с цел да не се нарушава в допълнение спокойствието на хората, които работят и учат от у дома в изискванията на изключително състояние.

 

Пресцентър на „ ЧЕЗ България “ ЕАД

е-mail: [email protected]

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР