Строителни фирми излизат на национален протест и заплашват с блокади.

...
Строителни фирми излизат на национален протест и заплашват с блокади.
Коментари Харесай

Протестиращи пътни строители: Ще се успокоим, като си получим парите за законно изпълнените дейности

Строителни компании излизат на народен митинг и заплашват с блокади. Протестни дейности ще има в цялата страна, оповестяват от bTV.

Пред Народното събрание недоволните започнаха се събират в 9:00 ч. В страната ще бъдат блокирани редица основни пътни артерии, в това число и проходи.

От сектора упорстват Народното събрание да одобри решение, което да разреши на изпълнителната власт да им изплати 50% от дейностите, които те са свършили предходната година.

Става дума за към 650 млн. лева от общо над 1 милиарда лева дължими. На среща с представители на пътния отрасъл министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще предложи 600 млн. да бъдат платени незабавно на строителните компании. „ Фирмите са в доста по-лошо финансово положение заради обстоятелството, че страната продължава да не извършва уговорката си към тях, да разплати осъществените действия, приети от пътната администрация и подписани от всички виновни чиновници “, споделя ръководителят на управителния съвет на браншовата камара Стефан Чайков.

Предложението на Кирил Петков за разпределяне на 50% е „ още едно доказателство, че дейностите, които са осъществени са по-абсолютно законни контракти “, счита Георги Златев от Браншова камара „ Пътища “.
„ Пътищата са в плачевно положение, а провежданата политика на държавното управление във връзка с пътищата се показва в ужасяващото им положение, което и самите превозвачи демонстрираха “, споделя Златев.

„ От седмици се взели дори решения (за парите) на комисията по районно развиване, само че от това не последва нищо. Ще се успокоим, когато си получим парите за законно изпълнените действия “, споделя Златев.
„ Още един път да подчертая, че тук не е въпросът единствено за парите, които ни се дължат. Пътната инфраструктура заради неналичието на възлагане в отчайващо положение, а за нас това е от изключително значение, тъй като се заплашва живота и здравето на хора “, споделя Чайков.

По данни на камарата поради неизплатените средства 10% от личния състав е бил скъсен.

Към 11:00 ч. протестиращите ще блокират бул. " Цар Освободител " и ще се насочат към Министерството на финансите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР