Строго е забранено да се говори за коронавирус и карантина

...
Строго е забранено да се говори за коронавирус и карантина
Коментари Харесай

Ковид стана тема табу в италиански бар

" Строго е неразрешено да се приказва за ковид и карантина " - с това обръщение италианско заведение посреща клиентите си. В дребен бар в покрайнините на Рим мениджърът Кристина Матиоли се надява да даде на гостите къса отмора от пандемията, докато пият кафе, оповестява РТС.

" Говорим за едно и също нещо от месеци, най-малко да пием кафе на мира ", споделя шефът на " Filling Bar ".

Като първата европейска страна, наранена от епидемията, Италия се бори по-дълго от другите и живя в обсада. След нев животът съвсем се възстановява и по-късно още веднъж последва затваряне. Ето за какво Кристина споделя, че хората би трябвало да се провиснал на кафе.

" Не става въпрос за отказване или недоумение на компликациите, през които минава светът, а единствено за отмора ", уточни Кристина.

Повечето гости на бара приветстват посланието на шефа и показват, че нейната концепция е превъзходен отговор на натиска на епидемията.

" Писна ни да приказваме за ковид, към този момент не можем да го понасяме, където и да отидем, приказваме единствено за короната. Искам да приказвам с компанията за нещо друго: за времето или известните персони ", сподели постоянен клиент на кафенето, съобщи БГНЕС.

Гостите са натоварени с тази тематика даже в кафенето: те би трябвало да дезинфекцират ръцете си и могат да смъкват маските си единствено когато ядат и пият. Според решението на държавното управление кафенето би трябвало да затвори в 18 часа. Затова, с цел да притегли вниманието на хората, Кристина сложи още един надпис, който предлага хрумвания за диалог, с тематики от историята и културата.

" Браво, Кристина знае какво е належащо през днешния ден ", поддържа самодейността й фризьора Маурицио, който е постоянен клиент на кафенето.

" Собствениците на кафене в Трентино също харесаха концепцията, по тази причина ме питаха за позволение да я осъществят ", удовлетворена е Кристина Матиоли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР