Стриктно спазихме дисциплината на коалиционните партньори за срок за избор

...
Стриктно спазихме дисциплината на коалиционните партньори за срок за избор
Коментари Харесай

Каримански разкри мисията си. Какво каза за коалицията

„ Стриктно спазихме дисциплината на съдружните сътрудници за период за избор на шеф на Българска народна банка. От декември – след ясното прочитане за изтеклите мандати от трибуната на Народното събрание, до момента са минали три месеца. С Има Такъв Народ никой не е приказвал за издигната кандидатура от другите сътрудници в обединението, до момента в който не беше издигната тази на Андрей Гюров от Политическа партия “.

Това изясни пред БНР Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание и претендент за шеф на Българска народна банка. И добави, че не би приел поддръжка, която би се пробвала да му постанова условия.

„ Аз съм човек, който не се управлява от никого, с изключение на от правилата си. Аз съм самостоятелен в оценките си... Никога не съм ползвал двоен критерий и го потвърдих по време на бюджета... Моята задача е не да вземам от политиката, а да давам на обществото. Коалицията не е основана за един пост. Не държа на постове “.

В предаването „ Политически НЕкоректно “ той добави, че ако през 2013-2014 година е бил шеф на Българска народна банка, е можело да се реагира по различен метод по отношение на случая КТБ – „ имало е опция да се проучват процесите в банката, с цел да се реши дали да не се задвижи възстановителен механизъм “.

„ Необходимо е да се насочат усилия чрез бъдещи стрес проби към изясняване на собствеността на банките. За да няма подозрение коя банка по какъв начин е финансирана. Това би трябвало да стане с избрана политика, която Централната банка ще следва “.

Според Каримански е належащо „ да се обясни по какъв начин икономическият миг ще бъде напаснат към датата, оповестена за влизане в еврозоната “.

„ Например, Хърватска е направила задоволително рано разбор разноски – изгоди, съгласуван с другите възрастови групи. Това е професионален разбор, който би трябвало да бъде изработен от Координационния съвет за приемане на еврото в България “.

На въпрос за упрека за доста заеми, които тегли държавното управление, той отговори, че падежите на доста задължения изтичат и те единствено се възобновяват, не са напълно нови.

„ Трябва да отчитаме войната. Трябва да затегнем коланите. Да понижим консумирането, само че да увеличим опцията за произвеждане “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР