Стремежът към един и същ подход към подобни съдебни дела

...
Стремежът към един и същ подход към подобни съдебни дела
Коментари Харесай

В Китай започва надпревара на съдебни изкуствени интелекти

Стремежът към еднакъв метод към сходни правосъдни каузи е традиция в китайската правосъдна система. А в този момент традицията ще бъде подкрепена от новите технологии, в които се употребяват логаритми с детайли на изкуствен интелект. Когато това стане, ще остане единствено една крачка до машинното издаване на присъди.

Подобни каузи – сходни присъди “ – това е един от главните девизи, иницииран от Върховния съд на Китай през 2014 година по време на огромната промяна на правосъдната система. Но тази промяна докара до колосално натоварване на съдиите и управляващите започнаха да се замислят за опцията за потреблението на изкуствен интелект.

Особеното в тази обстановка е, че към този момент не е утвърден нито един сходен логаритъм, само че в другите райони на страната стартира всеобща конкуренция за основаването на ИИ-съдия, на който управляващите в Пекин биха обърнали внимание.

Сегашният временен интервал наподобява доста забавно. В Китай към този момент е основана единна база данни, включваща правосъдните решения, направени са най-подробни статистики на делата, въз основата на които се сформират присъдите. Но не се основават централизирани логаритми за оценка работата на съдиите. Вместо това, в другите райони се основават два вида компютърни системи. Първият търси аналогични случаи в единната база. Вторият се употребява за откриването на аномални присъди.

В момента новата система с детайли на изкуствен интелект се тества при престъпните каузи. Това значи, че ИИ още в този момент оказва някакво въздействие на периодите за отнемане от независимост.

Самите китайски съдии споделят, че препоръчаните до момента логаритми с детайли на изкуствен интелект са прекомерно незрели. Истински потребна би била идната степен на развиване на ИИ, когато той издава присъдата, а съдията-човек единствено я удостоверява.

След това, компютърният правосъден ИИ ще бъде напълно вграден в единната китайска система за обществен рейтинг. На път е появяването на кибер-антиутопия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР