Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело срещу държавата

...
Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело срещу държавата
Коментари Харесай

Стрелецът от Лясковец съди държавата за 1 млн.

Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело против страната и Европейски Съюз, представляван от Европейската комисия у нас, с иск от 1 милион лв.. Исковата молба на наказания на пожизнен затвор без право на подмяна е входирана в Окръжния съд във Велико Търново, заяви локалният в. " Борба ".

Дата за делото към момента няма, защото се чакат документи от институциите, призовани на съд - прокуратурата, Висшият правосъден съвет, министърът на финансите.

Петков желае компенсацията за претърпени вреди от противозаконното държание на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 година до 14 март 2014 година

На 14 март 2014 година баретите от СОБТ пробваха да арестуват 53-годишния тогава Петко Петков в дома му в град Лясковец, след голям брой сигнали, че е въоръжен и заплашва деца в близкия учебен двор. Оказа се обаче, че мъжът ги чака с военен боеприпас. При последвалата престрелка  почина командосът Емил Шарков , а петима негови сътрудници бяха ранени.

През август 2017 година Върховният касационен съд удостовери най-тежката присъда за Петков - пожизнен затвор без право на подмяна. Той излежава наказването си в ловешкия затвор.

Исковата молба на пандизчията е от 15 страници. В нея Петко Петков твърди, че четири години е бил унизен от прокуратурата и полицията с противозаконни инспекции и насилствена изолираност в личния му  дом под непрекъсната опасност да го вкарат в психиатрия, където с лекарства да го подлудят и да го унищожат физически и душевен с една цел - да му вземат къщата, тъй като няма наследници.

Според наказания, тормозът почнал на 1 август 2010 година, когато бил свикан от кварталния по тъжба от съседите му. Същата година и след следващ разпит пред къщата му в Лясковец били спрели 5 полицейски автомобила. Униформените почнали да чукат и звънят по вратата на жилището, а Петков ги питал кой ги праща и те споделили, че е Районна прокуратура в Горна Оряховица. После през два-три дни обстановката се повтаряла и най-после се стигнало до щурма от 14 март 2014 година

Затворникът твърди, че за 4 години е написал над 200 тъжби до 43 институции, медии, авторски излъчвания, интелектуалци и така нататък Никой обаче не му се притекъл на помощ. Вместо да му помогне, страната му пратила баретите.

Европейски Съюз пък е отговорен, тъй като бил задължен да му обезпечи независимост,сигурност и правораздаване. Стрелецът от Лясковец се базира на Хартата за правата на индивида, на ред европейски нормативи, на Конституцията и на разнообразни решения на висши съдилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР