Странни размествания по върха на Булгаргаз са извършени в петък

...
Странни размествания по върха на Булгаргаз са извършени в петък
Коментари Харесай

Бордът на Булгаргаз е сменен, 3 нови директори са без опит в газовия бизнес

Странни разбърквания по върха на " Булгаргаз " са осъществени в петък следобяд с решение на " Българския енергиен холдинг ". 

Цялото досегашно управление на държавната газова компания е освободено - ход, който се очакваше поради напрежението сред Министерството на енергетиката и и следствието на в сдружението. 

Сред новите петима шефове обаче има единствено двама души с професионален опит в доставките на природен газ. 

Анжела Славова е главен правист на " Булгаргаз " от 21 години, а новият изпълнителен шеф Людмил Йоцов е някогашен финансов шеф на компанията до 2015 година В последните години е бил началник по стратегическо обмисляне на МЕТ Енерджи Трейдинг България. 

В борда влиза Антон Адамов - някогашен претендент за народен представител от " ИТН ", който се показва в уеб страницата на партията като човек с " дълготраен опит в областта на електроенергетиката и инфраструктурното строителство ". 

Адамов е съучастник в една от фирмите-собственици на комлекса " Делта хил " в с. Кладница край Перник, където живееше Слави Трифонов. Антон Адамов беше шеф на компанията " ТеатроБийч ", която има няколко нощни заведения в страната и питейни заведения в София, Варна и Царево. 

Друг член на борда Стефан Войнов има компания за обработка на аграрни земи, оран, наторяване, напръскване и други Новият ръководител на Съвета на шефовете Иван Топчийски е някогашен шеф на Оптичен център " Оксиком " в Бургас. 

Решението за промяна на управлението на държавната компания е взето на съвещание на БЕХ, свикано в края на работния ден в петък, 28 януари. Часове по-късно се събират и новоизбраните членове на борда, които избират своето управление и внасят протокола в Търговския указател за регистриране. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР