Страните от Южна Америка заеха категорична позиция, че няма да

...
Страните от Южна Америка заеха категорична позиция, че няма да
Коментари Харесай

Южна Америка против мондиали през година

Страните от Южна Америка заеха безапелационна позиция, че няма да вземат участие в международното състезание по футбол, в случай че ФИФА осъществя проектите си да стартира да го организира през две години, а не през четири, както е в този момент.

Бразилия, Аржентина и другите страни от КОНМЕБОЛ организираха среща в Парагвай в сряда и всички 10 членки на конфедерацията са декларирали, че няма да поддържат концепцията на президента на ФИФА Джани Инфантино и ръководителят на световното футболно развиване в централата Арсен Венгер. 

" Няма аргументи, изгоди или опрощение за смяната, препоръчана от ФИФА. С оглед на това десетте страни, които образуват КОНМЕБОЛ удостоверяват, че няма да вземат участие в Световно състезание, проведено на всеки две години. Този план обръща тил на близо 100 години международна футболна традиция и не зачита историята на едно от най-важните спортни събития на планетата. КОНМЕБОЛ поддържа сегашният формат на Световното състезание, с сегашния тип на квалификационната система, тъй като тя е посочила, че е сполучлив модел, основан на спортни качества, в който се печели с труд, гений и планувана работа ", се споделя в позицията на конфедерацията.

Против радикалните промени, стартирани от ФИФА, към този момент се оповестиха и от УЕФА, само че се чакат федерациите от Африка и Азия да поддържат концепцията на Инфантино, който възнамерява да подложи предлагането си на гласоподаване на 21 декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР