Страните от Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) имат

...
Страните от Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) имат
Коментари Харесай

Сиярто: Страните от Вишеградската група имат различни подходи към конфликта в Украйна

Страните от Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) имат разнообразни подходи към спора в Украйна, само че могат да си сътрудничат в доста области, в това число за попречване на рискови решения от страна на управлението на Европейския съюз. Това сподели ръководителят на унгарското външно министерство Петер Сиярто по отношение на плануваната за вторник среща на министър председателите на Унгария, Полша, Словакия и Чехия в Прага.

Той означи, че по отношение на актуалните политически процеси в Европа " ще има незабавна потребност от тясно централноевропейско съдействие, с цел да се предотвратят редица рискови решения от Брюксел ".

„ Само като работим дружно, можем да предотвратим насилственото разпространяване на незаконни мигранти, притока на нискокачествено украинско зърно, което унищожава нашите фермери, данъчната хармонизация, ориентирана към наложително увеличение на налозите, което може да подкопае нашата конкурентоспособност, и идеологическата дискриминация против нуклеарната сила “, написа Сиярто на страницата си във Facebook.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР