Страните от Г-7 и Европейският съюз обявиха международна рамка, която

...
Страните от Г-7 и Европейският съюз обявиха международна рамка, която
Коментари Харесай

Г-7 и ЕС обявиха рамка за дългосрочни гаранции за сигурност на Украйна

Страните от Г-7 и Европейският съюз оповестиха интернационална рамка, която проправя пътя за дълготрайни гаранции за сигурност на Украйна, с цел да ускори отбраната си против Русия и да възпре Москва от бъдеща експанзия.В взаимна декларация, към която други народи могат да се причислят, Съединените щати, Германия, Япония, Франция, Канада, Италия и Англия, както и Евросъюза, обявиха, че рамката обгръща съвременно военно съоръжение, образование, шерване на разследваща информация и киберзащита.
Току-що завърши първата среща на Съвета НАТО-Украйна и всички наши съдружници се съгласиха, че бъдещето на Украйна е в НАТО. Г-7 ще помогне на Украйна да построи мощна войска, до момента в който чака да бъде позволена в алианса НАТО. Ще им помогнем да изградят мощна и способна отбрана по суша, въздух и море. Бъдещето на Украйна е в НАТО. Г-7 направи ясно изказване, че поддръжката ни за Украйна ще продължи дълго в бъдещето, откакто декларацията очерта многостранна рамка за поддръжка на Украйна. Ще бъдем там толкоз дълго, колкото е належащо.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

В подмяна Украйна даде обещание усъвършенствани ограничения за ръководство, в това число посредством правосъдни, стопански промени и нараснала бистрота.Зеленски съобщи, че многостранното съглашение, което проправя пътя за двустранни договаряния с обособените страни, е „ забележителна победа в сигурността “ за Украйна. След среща на четири очи с американския президент, той благодари за най-голямата помощ, която получават от Съединени американски щати.
Благодаря доста за тази помощ. Наистина разчитахме на нея. Не единствено за това, а за голямата поддръжка. Искам да благодаря на всички американци, които схващат, че става дума за повече от 43 милиарда до през днешния ден. Но би трябвало да знаете, че харчите тези пари освен за битка. Вие харчите тези пари за нашия живот. Спасяваме живота на Европа и на целия свят. Така че, доста ви благодаря за тази среща на върха.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц уточни, че обещанията за сигурност към Украйна, дадени от няколко страни в границите на Г-7, са предопределени да бъдат част от дълготрайната тактика за поддръжка на Киев.Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Русия е " политически и военно нежна ", до момента в който Украйна е получила трайни задължения за поддръжка от своите съдружници. Москва сподели първите си признаци на разделяне, добави той, имайки поради неотдавнашния несполучлив протест на наемническата група Вагнер. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР