Страните от Европейския съюз фиксираха на една година срока на

...
Страните от Европейския съюз фиксираха на една година срока на
Коментари Харесай

ЕС: Една година зелен паспорт

Страните от Европейския съюз фиксираха на една година периода на деяние на регламента за европейски хигиеничен документ, който има за цел да улесни пътуванията в Европейски Съюз.

Текстът, признат от посланиците, планува регламентът да се ползва 12 месеца от влизането му в действие и Европейската комисия да изготви отчет за оценка на използването му три месеца след края на 12-месечния период.

Намерението е подготвяният правилник да улесни пътуванията на европейските жители, които са в положение да потвърдят, че са били имунизирани против Covid-19, че са си създали PCR тест или бърз антигенен тест, или че са придобили имунитет след заразяване с ковид.

" Употребата на зеления дигитален документ за неприлагане на рестриктивните мерки следва да остане отговорност на страните - членки ", се споделя в промени текст.

Зеленият дигитален документ ще се ползва за 27-те страни от Европейски Съюз, както и за страните, които не членуват е Европейски Съюз, само че са част от Шенгенското пространство.

Този документ " е доста значим за нашите жители, за нашите общества и за възобновяване на нашите стопански системи ", съобщи португалският министър председател Антониу Коща, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР