Страните-членки на ЕС продължават различните си стратегии за излизане от

...
Страните-членки на ЕС продължават различните си стратегии за излизане от
Коментари Харесай

Докато едни страни продължават извънредните мерки, други ги отпускат

Страните-членки на Европейски Съюз не престават другите си тактики за излизане от карантината. Във Франция довечера се чака президентът Макрон да удължи изключителните ограничения.

Още при започване на карантината, беше ясно, че за излизане от нея може да се приказва, когато: към този момент има свободни места в отделенията по реанимация и когато има маски и серологични проби за всеобща приложимост.

И двете обаче още надалеч не са факт във Франция.
Франция е в най-тежката криза от Втората международна война насам Интензивните отделения в региона на Париж са на лимита и леглата би трябвало да се усилят, оповестиха здравните управляващи
Еманюел Макрон ще опита да окуражи французите за самообладание, само че в същото време евентуално ще разгласи, че карантината ще продължи още месец.

А учебните заведения може и да не отворят порти до идния септември.

Снимка: Reuters

Испания отхлаби ограниченията на изключителното състояние за бизнесите, които не могат да работят отдалечено - като строителните компании, доставчици, промишления и телекомуникационния бранш.

Мнозинството от испанците остават у дома, а районни кметове се притесняват, че отхлабването на ограниченията ще утежни обстановката. Коронавирусът в Испания погуби близо 17 000 души. Една от последните жертви е здравна сестра, която сътрудниците изпратиха с овации.
COVID-19 по света: Пандемията е лишила живота на 103 141 души Испания бележи максимален спад на смъртните случаи за пръв път от три седмици, Австрия се готви за разхлабване на ограниченията след Великден
В Русия стягат ограниченията откакто президентът Путин съобщи, че обстановката с ковид се утежнява. Властите тестват мобилно приложение, което следи хората под карантина, и издава разрешителни за излизане от у дома - за мятане на отпадък, разходка на куче, работа, пазар или грижа за възрастен човек.
Путин: Влошава се обстановката с ковид в Русия Той добави, че може да се прибегне до ресурсите на Министерството на защитата
Правозащитници недоволстват, че в случай че стане наложително, приложението може да заплаши съществени човешки свободи.

„ Това е като електронната гривна на пандизчиите, която следи всяка тяхна крачка “, сподели правозащитникът Саркис Дарбинян.

Германия търси способи да смекчи ограниченията, поради намаляващия брой новозаразени и смъртни случаи. Мнозинството германци обаче са срещу анулацията на карантината. Решението на държавното управление се чака в сряда.
Меркел: Все още е рано да се каже по кое време в Германия ще бъдат смекчени рестриктивните мерки Пандемията от ковид е най-голямото тестване за Европейски Съюз, съобщи тя
Междувременно немски уебсайт оказва помощ на работещите от у дома да се почувстват в офис среда, като пресъздава достоверна звукова атмосфера на работен ден.

Докато едни страни не престават изключителните ограничения, други отпускат някои от тях.
Нови стадии на намаляване на ограниченията против ковид в Австрия Усилията на държавното управление ще бъдат ориентирани към обезпечаване на свободата на пътешестване в първия вероятен миг, само че това ще стане след окончателната победа над вируса, защото преждевременното решение ще провокира нова вълна на заболяването
Тази седмица в Австрия и Чехия към този момент отварят магазини, които не са първа нужда, а в Дания отварят порти редица детски градини и начални учебни заведения.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 685 10 32 71 Света 1 888 904 36 647 117 585 438 176 Заразени* Нови Починали България 685 10 32 Света 1 888 904 36 647 117 585
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР