Актуализирани прогнози за развитието на пазара на труда по усъвършенствана

...
Актуализирани прогнози за развитието на пазара на труда по усъвършенствана
Коментари Харесай

Изготвя се 10-годишна прогноза за развитието на пазара на труда. Ще се картографират уменията и нагласите за развитие на работещите в ТЕЦ-овете и мините

Актуализирани прогнози за развиването на пазара на труда по усъвършенствана методология, които ще показват търсенето на работна мощ в 10-годишен интервал , ще бъдат направени по план на Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ „ Адресиране на провокациите на пазара на труда “ BG05SFPR002-1.015 – 0001.

Прогнозите ще дават информация за провокациите на пазара на труда , за предстоящото търсене на труд и предстоящите несъответствия на пазара на труда. Ще се организира и национално представително изследване измежду работодателите в страната за установяване на нововъзникващите и изчезващите специалности и работни места , както и за търсенето на нови умения, свързани с цифровия и екологичния преход. Взаимно допълващата се информация за предстоящите промени на пазара на труда от прогнозите и изследването ще подкрепи предприемането на дейности за възстановяване насочеността на политиките в областите на образованието и образованието, и заетостта.

Оценки на чистия резултат на провежданата дейна политика на пазара на труда, финансирана със средства от държавния бюджет, също е планувано да бъдат направени по плана, който се финансира по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2020 – 2027 година, съфинансирана от Европейския съюз . Резултатите от оценките ще подкрепят процеса по обмисляне и осъществяване на дейната политика на пазара на труда и насочването на запаси към ограничения и стратегии с висока успеваемост.

Проектът включва и осъществяване на изследване за идентифициране и картографиране на наличните умения и настройките за развиване на работещите в ТЕЦ-овете и въглищните мини , наранени от нисковъглеродния преход в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник. Събраната информация ще послужи на работодателите за създаване, обмисляне и даване на подобаващи ограничения за кариерна поддръжка и повишение на квалификацията и преквалификация и развиване на уменията на работната мощ.

Партньори на МТСП по плана, който е с бюджет 3.7 млн. лева , са Националният статистически институт, КНСБ, КТ „ Подкрепа “ и Агенцията по заетостта. Основната цел на изпълняваните по него действия е повишение успеваемостта и целенасочеността на провежданата дейна политика на пазара на труда, както и възстановяване на осведомителното обезпечаване на процеса на взимане на решения в областта на пазара на труда.

За новите нуклеарни мощности в АЕЦ „ Козлодуй “: Създадени са работни групи с представители от 9 министерства за ускорение на плана

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР