Три поредни дни Възраждане спира украинска делегация, дошла да се

...
Три поредни дни Възраждане спира украинска делегация, дошла да се
Коментари Харесай

„Възраждане“ протестираха няколко дни пред АЕЦ „Белене“, не допуснаха изнасяне на оборудване

Три следващи дни „ Възраждане " стопира украинска делегация, пристигнала да се пазари за безвъзмездни реактори от „ Белене ". Вчера десетки жители още веднъж блокираха входа на АЕЦ " Белене ".

Сред протестиращите бяха и народните представители от „ Възраждане " Ивайло Папов, Златан Златанов, Виолета Кърпачева, Маргарита Махаева, Йордан Тодоров, както и основателят на митинга Ивелин Първанов - координатор на политическата организация за област Плевен. Народните представители на " Възраждане " са били позволени в АЕЦ " Белене " и са се убедили, че реакторите са там и нищо не е изнесено от централата. Блокадата на входа е довела до среща сред представители на " Възраждане " и Изпълнителния шеф на НЕК ЕАД, който е дошъл от София по този мотив.

На срещата е станало ясно, че допускането на външните задгранични лица в АЕЦ " Белене " е съветвано с ДАНС и Министерство на енергетиката. Станало е ясно също, че американската компания " Уестингхаус " и украинска компания работят по взаимни планове в Украйна..

Напомняме, че чиновниците на украинската " Енергоатом " бяха в България на тридневно посещаване, на което съгласно изявления в медиите е било планувано дружно с американски държавни служители и представители на " Уестинхаус " да посетят и огледат АЕЦ " Белене " и да окажат напън над България да подари безплатно двата реактора и оборудването към тях.

Протестите на " Възраждане " попречиха на посетителите да влязат в централата и да осъществят желанията си. Не беше позволено изнасянето на оборудването от АЕЦ " Белене ".

Възраждане е с номер 12 в бюлетината!
Купуването и продаването на гласове е пресъпление!


Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР