Страни като България и Италия продължават да отпускат мерките –

...
Страни като България и Италия продължават да отпускат мерките –
Коментари Харесай

Извънредни и куриозни Covid мерки в Европа

Страни като България и Италия не престават да отпускат ограниченията – италианските заведения за хранене, музеи и кина към този момент отвориха, а у нас даже разрешиха провеждането на сватби и балове. В други страни обаче обстановката е остава тежка, а противоепидемичните ограничения – още повече.

От края на март извършването на покупки в бутик за облекла или ходенето на коафьор в Берлин и още няколко огромни града в Германия е налично единствено след показване на отрицателен PCR тест. Нужен е също и за визитата на музей и всеки търговски обект, който не предлага артикули и услуги от първа нужда. Работещите на сходни места са длъжни да изискват отрицателните резултати от своите клиенти, в противоположен случай солени санкции заплашват и двете страни.

Идеята отрицателният тест да служи като билет за влизане в избрани места бе въведена в Берлин, откакто имаше пик в броя на инфектираните там в продължение на няколко дни. След това моделът бе натрапен и в други градове, в които процентът на болестта също е висок. Така в някои градове можеш да отидеш на коафьор без тест, в други – да се тестваш самичък с бърз тест, до момента в който чакаш за подстрижката си, а в трети – би трябвало да посетиш медицински център, който да направи PCR и да издаде документ, удостоверяващ отрицателния резултат. Той е с отминалост 24 часа, т.е. не можете да отидете на шопинг два дни по-късно със същия тест. Германските жители имат право на един безвъзмезден тест седмично.

Във вторник обаче немското държавно управление се съгласи да облекчи рестриктивните мерки за хората, които са изцяло имунизирани или са преболедували вируса. " Ако рискът от предаване на вирусни инфекции е доста понижен при изцяло имунизирани или преболедували хора, това би трябвало да се вземе поради при ограниченията “, съобщи министърът на правораздаването Кристин Ламбрехт, представена от „ Ройтерс “. Около 8% от популацията на Германия е получило две дози от имунизацията, а към 28% са с по една доза. Властите се надяват, че в случай че се имунизират повече хора, рестрикциите ще отпаднат скоро.  

Германия не е единствената страна с сходни ограничавания... Вижте още на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР