Страната ни ще поиска помощ от Брюксел за възстановяване на

...
Страната ни ще поиска помощ от Брюксел за възстановяване на
Коментари Харесай

Търсим пари от Европа за наводнените села

Страната ни ще изиска помощ от Брюксел за възобновяване на вредите от наводненията, заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Предвиждаме да предприемем такива дейности, само че сега действаме в условия на необходимост и вниманието ни е съсредоточено да дадем всичко, което е в компетенциите на изпълнителната власт, след което главният ни ангажимент ще бъде този да притеглим този спомагателен запас ", посочи министърът.

Демерджиев разясни, че към момента не може да се заключи нужната сума за превъзмогване на последствията от бедствието.

От своя страна служебният министър на земеделието Явор Гечев разгласи, че ще бъдат осъществени инспекции на място, с цел да се откри дали в действителност е имало противозаконна сеч и дали тя е измежду аргументите за бедствието.

" Да, имаме разнообразни констатации към този момент, да, има и трупи, които надлежно са били нарязани и готови за превозване и надлежно ги виждаме в обитаемоте места, само че инспекциите ще са толкоз обемни, колкото се наложи…, с цел да се откри истината ", уточни той.

Всички дърва, донесени от придошлите води в карловските села, ще останат за локалното население, сподели още Гечев.

Пет села в община Карлово остават без водоподаване и три с отчасти електрозахранване, заяви регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Очаква се до края на деня казусът с водата да бъде решен в едно от обитаемоте места, добави Стоев. " Ще бъдат поставени краткотрайни водопроводи. Поетапно ще се пристъпи към възобновяване на естественото водоподаване. Електрозахранването е по-увредено по главните улици, където има срутени стълбове и сега се работи по построяването на нови ", изясни регионалният шеф.

Стоев взе присъединяване в съвещанието на Министерския съвет, на което бяха разисквани ограниченията за превъзмогването на вредите от наводненията. Проверките стартират от на следващия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР